Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα €600 δις και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

Είναι τόσο αστεία η περίπτωση που είναι ανάξια σχολιασμού. Αλλά αφού ρωτούν πολλοί που αναγκαστικά δεν είναι σχετικοί με τα οικονομικά-χρηματοοικονομικά να πούμε γιατί είναι ψέμα:
  • Αντιπροσωπεύει το 5% του αμερικανικού χρέους = εξωφρενικό ποσό.
  • Ο Bill Gates = πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει περιουσία $50 δις.
  • Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν συνολική περιουσία $750 δις.
  • Οι παραπάνω περιουσίες αποτελούν net worth. Που σημαίνει αποτίμηση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων μείον τις υποχρεώσεις τους. Δεν μιλάμε για ρευστά σε καταθέσεις $50 δις του Gates αλλά το σύνολο της αξίας των ακινήτων, μετοχών, ομολόγων κλπ περιουσιακών στοιχείων.
  • Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στις χρηματαγορές αν οι απατεώνες αυτοί πραγματικά προσπαθούσαν να ρευστοποιήσουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους $650 δις! η τιμή τους θα έπεφτε κατακόρυφα με αποτέλεσμα τα επιτόκια να ανέβουν στα ύψη.
  • Όχι μόνο αυτοί οι εθνικοί ευεργέτες (not) θέλουν να αγοράσουν τα ¤380 δις του ελληνικού χρέους αλλά θα μας χαρίσουν και τα υπόλοιπα ¤270 δις "για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων που μειώθηκαν από τα μνημόνια". Ποιος είναι τόσο πατριώτης να χαρίζει ¤270 + ¤380 δις?
  • Ποιος είναι τόσο πατριώτης που θα πάρει ¤650 δις από την επένδυση που έχει κάνει στο safe heaven των US Government Bonds για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα που είτε θα κουρευτούν είτε δεν θα πληρωθούν ποτέ?
  • Καταθέσανε λέει τα χρήματα σε Καναδική "τράπεζα" Diamond and Diamond Banking Group... αν την βρείτε πείτε μου και μένα να ανοίξω λογαριασμό εκεί... η μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά η Royal Bank of Canada έχει σύνολο ενεργητικού CAD$ 750 δις και μετοχικό κεφάλαιο πολύ λιγότερο για να έχουμε ένα μέτρο του ποσού!
  • H εταιρία του custodian account...δεν υπάρχει....όπως και οι άλλες που αναφέρονται στο έγγραφο...
  • Για να δανειστούμε ¤110 δις με το πρόγραμμα "βοήθειας" συνεργάστηκαν για το ποσό η ΕΕ η ΕΚΤ και το ΔΝΤ... ενώ οι "ομογενείς" για πλάκα λένε ότι δίνουν $650 δις και "υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα κεφάλαια"... Jesus....
Εύλογη ερώτηση: Γιατί να στηθεί αυτή η απάτη?

Απάντηση 1: Για αποπροσανατολισμό του πολίτηΑντί να ασχοληθεί με τα νέα dead-end μέτρα ασχολείται με τα $600 δις, με τους αεροψεκασμούς, με την Τράπεζα της Ανατολής (μην ξαχνάμε το άλλο πρόσφατο παραμύθι), με επισκέψεις εξωγήινων, κλπ.

Απάντηση 2: Πιο πιθανή λαμβάνοντας υπ' όψη ότι είναι τα ίδια κέντρα προβολής άλλων ασχέτων, για να κάνουν τον πολίτη να νιωσει πως "το σύστημα", "οι κακοί ξένοι", "οι τοκογλύφοι" κλπ δεν μας αφήνουν να σωθούμε ενώ υπάρχει εύκολη λύση στα προβλήματά μας, να στραφούν κατά του πολιτεύματος (δεν είναι τυχαίο ότι μιλούν για αλλαγή στο σύνταγμα χωρίς να λένε τι ακριβώς εννοούν) για να πετύχουν την....."επανάσταση"

Πρόβλεψη: Θα δημιουργηθεί κόμμα από το END.

Πρόταση: ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ $650 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΕΠ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ?

Ενδεικτικά:
  • η Ινδική Tata αγόρασε την Jaguar/Land Rover $2.3 δις.
  • η Κινεζική SAIC την Rover/MG για $80 εκατομμύρια.
  • η Microsoft αγόρασε την Skype $8.5 δις.
  • η AT&T την Bell South $86 δις.
Φανταστείτε τι βιομηχανίες μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα οι εθνοσωτήρες αν θέλουν να την σώσουν με ρευστό $600 δις!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: όπως έχω αναφέρει πολλές φορές ότι μας χαίδεύει τα αυτιά και ακούγεται too good to be true, probably it is...