Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Διάφορα περί ΕΡΤ

Για μας που είμαστε οικονομολόγοι που πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά (και όχι τυφλά κομματικά πιόνια):

1. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρυθμιστικός και ελεγκτικός ρόλος του κράτους δεν είναι 
απαραίτητος.

2. Δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνική ευημερία πάνω απ' 'όλα.

3. Δεν σημαίνει ότι θέλουμε το κράτος να λειτουργεί ως επιχειρηματίας-καπιταλιστής.

4. Ελεύθερη αγορά σημαίνει: ανταγωνισμός, όχι μονοπώλια και καρτέλ, με ισχυρό ιδιωτικό τομέα και πανίσχυρο κοινωνικό κράτος στην υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια.
______________

Η κυβέρνηση ως διαιτολόγος:
Φίλε, πρέπει να χάσεις 10 κιλά για να είσαι υγιής. Οπότε θα σου κόψω το ένα πόδι και είσαι τζετ φιλαράκι να 'ουμε... Σε έσωσα!!!
______________

Κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε: πότε θα πληρώσουν τα ιδιωτικά κανάλια τις άδειες για την χρήση των ραδιοσυχνοτήτων που αποτελούν δημόσια περιουσία? όπως γίνεται δηλαδή παντού στον κόσμο? εκεί δεν χάνονται έσοδα από το δημόσιο?
______________

Απολύθηκαν 2800 και θα πάρουν αποζημιώσεις. Έπειτα η κυβέρνηση θα κάνει την ΝΕΡΙΤ με 1500 από αυτούς. Άρα αυτός που πήρε την απόφαση ευθύνεται και για 1300 αποζημιώσεις άσκοπες που βαρύνουν τα δημόσια έσοδα για τα οποία κόπτεται...
______________

Το να κάνουν οι δημοσιογράφοι απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι σαν να κάνουν απεργία οι πυροσβέστες επειδή η κυβέρνηση τους έβαλε φωτιά στα σπίτια... αυτοί οι συνδικαλιστές...
______________

Σενάριο "Σωτήρας":

Θέλετε να φτιάξετε ένα σπίτι και με προσλαμβάνετε ως εργολάβο.

Εγώ ενώ χρειάζονται 10 άτομα για να γίνει το έργο προλαμβάνω 20.

Αυτοί οι 20 είναι ένας γιατρός, πιλότος, βοσκός, κομμώτρια, πυρηνικό φυσικό, ψαρά, ψήστη κλπ you get the idea...

Μετά από πολύ καιρό το έργο έχει μπει μέσα και φυσικά και σεις, σπίτι δεν βλέπετε να ολοκληρώνεται ποτέ και τότε έρχομαι εγώ για να σας σώσω:

Κατηγορώ τον ψαρά και τον πυρηνικό φυσικό που δεν φτιάξανε το σπίτι και φύγαν από τον προϋπολογισμό, τα ρίχνω όλα σ' αυτούς, του απολύω όλους και το παίζω σωτήρας.

Και το best part αντί να με στείλετε εμένα που έκανα όλη αυτή την απάτη και σας έφαγα τα λεφτά, με υποστηρίζετε γιατί είμαι εκσυγχρονιστής...

....ε ρε γλέντια που έλεγε και ο Καραγκιόζης...   

______________

Έλεος με τα παπαγαλάκια της ελληνικής κοινωνίας... είμαι 100% βέβαιος ότι τα ίδια άτομα, αν το κόμμα τους έκλεινε την ΕΡΤ θα υποστηρίζανε πόσο ορθό είναι όπως και αυτοί που το υποστηρίζουν τώρα αν το έκαναν "οι άλλοι" θα κλαίγανε για τους ανθρώπους που χάσαν τις δουλειές τους.

Τα κόμματά σας διορίζανε τόσα χρόνια από το παράθυρο και στην ΕΡΤ και παντού!!! αυτά γιατί δεν τα κλείνετε? εκεί γιατί δεν γίνεται η εκκαθάριση που υποστηρίζετε (δεν υποστηρίζετε οι άλλοι) και να τα κλείσετε να ησυχάσουμε?

Υποκρισία και τυφλός κομματισμός και μετά την καταστροφή της χώρας.... some people never change...

Όσο γελοία είναι τα κόμματα που μας φέρανε εδώ είστε και τα φερέφωνά τους.
Ή δεν έχετε μυαλό να σκεφτείτε μόνοι σας ή έχετε σκοπιμότητες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είστε το μέλλον της χώρας αλλά απομεινάρια του παρελθόντος...

______________

Όταν προσπαθείς να ερμηνεύσεις και να δικαιολογήσεις ό,τι γίνεται γύρω σου μέσα από ένα κομματικό πρίσμα είναι πολύ λογικό να καταλήγεις σε ασυναρτησίες και αντιφάσεις... και να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα...

1 σχόλιο:


  1. - Συγχαρητήρια γι' αυτή την επισήμανση. Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν θα επαναπροσλάβουν τα δικά τους παιδιά, δηλαδή τα κομματόσκυλα. Και θα τα χρυσοπληρώσουν. Οπότε τα παιδιά αυτά τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και ανοίγουν τις τσέπες τους για να ενθυλακώσουν τις "αποζημιώσεις". Και όλα αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς τα κορόιδα. Για ποια εξυγίανση μιλάνε οι αχαρακτήριστοι κυβερνώντες, όταν είναι μπλεγμένοι στις οικονομικές σπατάλες μέχρι μυελού οστέων; Τι ξέρουν αυτοί από οικονομία; -Δεν προχωρώ γιατί η αγανάκτηση θα με παρασύρει σε ύβρεις για το ποιόν των πολιτικών μας- Συγχαρητήρια και πάλι για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή