Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Επαγγελματική Διαιτησία – Μύθος και Ελληνική Πραγματικότητα

Για κάποιο λόγο όλοι -χωρίς σκέψη- πιστεύουν ότι η λύση για την διαιτησία στην Ελλάδα είναι να γίνει αυτή επαγγελματική! Γιατί? πώς θα λυθεί το πρόβλημα? Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η διαιτησία άγεται και φέρεται από διάφορα κέντρα αποφάσεων. Αν λοιπόν ο διαιτητής είναι και 100% επαγγελματίας που σημαίνει ότι εξαρτάται η δουλειά του, η απασχόλησή του, η οικογένειά του και το εισόδημά του κατά 100% από την διαιτησία, το θα είναι ακόμη ποιο πρόθυμος να συνταχτεί με την κλίκα, παράγκα, κέντρα εξουσίας ή οτιδήποτε άλλο μη θεμιτό ελέγχει την διαιτησία! Δεν θα διακινδυνεύσει να απογοητεύσει τους πατρόνους της διαιτησίας για τον απλούστατο λόγο ότι όλη του η ζωή εξαρτάται πλέον από αυτή!

Με το σημερινό σύστημα τα εισοδήματα των διαιτητών αποτελούν ένα πάρα πολύ καλό συμπλήρωμα στον μισθό από την βασική εργασία τους. Και γι’ αυτό, για να μην χάνουν το συμπλήρωμα αυτό προσπαθούν να μην απογοητεύουν αυτούς που αποφασίζουν ποιοι θα διαιτητεύσουν και συνεπώς ποιοι θα πληρωθούν -πολύ καλά κιόλας- αυτό τον μήνα.


Ακριβώς το αντίθετο πρέπει να γίνει! η διαιτησία να είναι απόλυτα ερασιτεχνική! να πληρώνει μόνο τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των διαιτητών! να μην κερδίζουν κάτι από αυτήν έτσι ώστε να μην μπορούν να επηρεαστούν από τα "κέντρα" αποφάσεων. Θα το κάνουν όσοι το αγαπάνε πραγματικά και δεν θα φοβούνται να χάσουν τίποτα αν σφυρίξουν ότι βλέπουν και όχι ότι αναμένεται να σφυρίξουν από αυτούς που τους ελέγχουν. Τότε μόνο οι διαιτητές θα είναι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι να σφυρίξουν.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Καθώς έρχεται η έκθεση....έχω ένα ερώτημα:

Γιατί μας κλείνετε τους δρόμους και εμείς οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στην πόλη μας???

Γιατί εσείς οι "επίσημοι" που σας ταΐζουμε εμείς είστε πιο σημαντικοί και αποκλειόμαστε εμείς από την πόλη μας για να κυκλοφορείτε άνετα εσείς????

Πηγαίνετε σε εάν πάρτυ και ένα publicity event και μας κλείνετε τους δρόμους??? δεν πάτε για έκτακτο συμβούλια για τον τυφώνα Catrina ούτε για πολεμικό συμβούλιο μετά από επίθεση των τούρκων!!! σε ΠΑΡΤΥ πάτε!!!! και μείς στις δουλείες μας!!!

Και καλά ο Πρωθυπουργός ας μην ταλαιπωρηθεί, ας σεβαστούμε τον θεσμό... όλοι οι άλλοι παρατρεχάμενοι με τα πληρωμένα από εμάς μαύρα αυτοκίνητα με φυμέ τζάμια που τρέχουν σαν τρελοί μέσα στην πόλη υπό την προστασία της αστυνομιας ΠΟΙΟΙ είναι??? γιατί είναι πάνω από μας???????

Γιατί ζούμε μια χούντα σε κάθε έκθεση???? Ζούμε στην Θεσσαλονίκη γιατί δεν μας αρέσει να βλέπουμε τα μούτρα σας στο κολωνάκι και όπου κυκλοφορείτε. Πρέπει να έχουμε κατοχή κάθε χρόνο για εκδίκηση????

Τέλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ???? θα κυκλοφορείτε όπως όλοι μας ή δεν είστε ευπρόσδεκτοι ολιγαρχίες, μεγαλοαστοί, αριστοκράτες στην πολη μας!

Formula 1 και Ελληνική TV

Γιατί στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα της Formula 1 τα λένε οι δημοσιογράφοι "μονοθέσια"??? όλος ο άλλος κόσμος που τα λέει "cars" κάνουν λάθος???? και μάλιστα το λένε ΠΑΝΤΑ!! δεν υπάρχει περίπτωση να το πούνε απλά αυτοκίνητο!!!! γιατί τοτε δεν λένε και τα άλλα πενταθέσια, τετραθέσια κλπ???

Αναπάντητο Ερώτημα

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

Γιατί στην Ελλάδα -και αλλού αλλά εμείς σε υπέρμετρο βαθμό- θεωρούμε τόσο σημαντικές τις επιτυχίες στον αθλητισμό που δεν προσφέρουν τίποτε απολύτως στον κόσμο, στην κοινωνία, παρά μόνο στους ίδιους τους αθλητές και στους γύρω τους?

Γιατί γνωίζουμε όλοι τον Κεντέρη και είμαστε "εθνικά υπερήφανοι" που τρέχει γρήγορα -big deal στα αρχαία μακεδονικά- ή τον Γιάννη, sorry Ιωάννη Μελισσανίδη που απλά κάνει καλές κωλοτούμπες και υπάρχει άγνοια για τους έλληνες επιστήμονες? τους ανθρώπους που προάγουν την γνώση και τα όρια του νου και της ανθρωπότητας? ποιος γνωρίζει τον Αθανάσιο Οικονόμου της NASA που σχεδίασε 2 από τα ρομπότ που βρίσκονται στον πλανήτη Άρη από το 2005? αυτόν που ονόμασε περιοχές του Άρη με τα ελληνικά ονόματα AGRAFA, ANTISTASI, OCHI, που βρίσκονται περιμετρικά ενός μεγάλου κρατήρα ο οποίος φέρει το επίσης ελληνικό όνομα EREBUS, που σχεδίασε τα όργανα για τις αποστολές του πρώτου ανθρώπου στο φεγγάρι του προγράμματος Apollo? ποιος θα γνώριζε τον Νανόπουλο αν δεν ειχε γινει θέμα με την αποδοχή του στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα?

Μάλλον στο τσίρκο της Ελλάδας ταιριάζουν καλύτερα οι κωλοτούμπες...

Δημοσιογράφοι...

ΕΡΩΤΗΜΑ:

Φίλε "Δημοσιογράφε" γιατί χρησιμοποιείς την λέξη "κυριολεκτικά" όταν μιλάς μεταφορικά?

πχ. "κυριολεκτικά έπεσε από τα σύννεφα"

Αν κυριολεκτικά έπεσε από α σύννεφα τότε μεγαλύτερες ειδήσεις θα ήταν και πιο ενδιαφέρουσες το πώς ανέβηκε στα σύννεφα, και πώς καθόταν μέχρι τώρα πάνω στα σύννεφα...!

Stereo και Αυτοκίνητο

Φίλε κάγκουρα με στέρεο 3 φορές πιο ακριβό από το αυτοκίνητό σου και τερμα τα ντεσιμπέλ σε ρυθμούς hip-hop που δεν καταλαβαίνεις αλλά και οι άλλοι αυτά παίζουν άρα θα είναι cool, δεν καταλβαίνεις πόσο γελοίος φαίνεσαι? δεν παίρνεις χαμπάρι πόσο γελάνε όλοι όταν περνάς? νομίζεις ότι υπάρχει κανείς που σε βλέπει και λέει "μπράβο τι μάγκας είναι αυτός"?

Keep up the good work! make our day!